Leves

Vaníliás meggyleves

Készítette
Pere Gabriella
Budapest 

Hozzávalók

4 személyre 

30-40 dkg
friss meggy
vagy 1 üveg
meggybefőtt
1 tasak
vaníliaízű pudingpor
1 nagy pohár
Mizo tejföl (20%-os, 330 g)
ízlés szerint
szegfűszeg
1
fahéjrúd
1 csomag
vaníliás cukor
ízlés szerint
cukor vagy más édesítőszer
1 csipet

a díszítéshez

szükség szerint
Mizo főzőtejszín (20%-os)

Elkészítés

 

A meggyet lábosba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje (ha befőttet használunk, először a levét adjuk hozzá, és ha szükséges, vízzel kipótoljuk a folyadék mennyiségét). Megszórjuk a vaníliás cukorral, néhány szem szegfűszeggel és a fahéjjal ízesítjük, majd felfőzzük.
Kis tálban a pudingport csomómentesre dolgozzuk a tejföllel. Hozzákanalazunk keveset a meggy főzőlevéből, ezzel is elvegyítjük, majd állandó keverés mellett a forrásban lévő leveshez adjuk. Ízlés szerint édesítjük, és 1 csipet sót is beleforgatunk. Addig főzzük, amíg kissé be nem sűrűsödik.

A levest tányérokba merjük, a tetejüket főzőtejszínes spirálokkal díszítjük.