Desszertek

Túrós-meggyes omlós szelet

Készítette
Farkas Nikolett
 

Hozzávalók

kb. 25 x 30 cm-es tepsihez 

30 dkg
liszt
4 dkg
cukor
15 dkg
Mizo teavaj
1 db
tojássárgája
2 evőkanál
Mizo tejföl (20%-os)
1 csipet

a töltelékhez:

35 dkg
Mizo túró
20 dkg
meggy (befőtt vagy fagyasztott is lehet)
1 kávéskanál
vaníliakivonat
1 db
tojásfehérje
5 dkg
cukor
kevés
Mizo tejföl (20%-os)

Elkészítés

 

A meggyet megmossuk, kimagvaljuk, lecsepegtetjük.
A lisztet alaposan összedolgozzuk a cukorral, a vajjal, a tojássárgájával, a tejföllel és a sóval. A tésztát legalább 1 órára fagyasztóba tesszük.
Közben elkészítjük a tölteléket. Ehhez villával összetörjük a túrót, majd hozzákeverjük a vaníliakivonatot, a cukrot, a felvert tojásfehérjét és ízlés szerint kevés tejfölt.
A tészta egyik felét nagy lyukú reszelőn a tepsibe reszeljük, ráhalmozzuk a tölteléket, elrendezzük rajta a meggyet, végül a maradék tésztát is a tetejére reszeljük. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
 
Tipp: a tészta másik felét érdemes rövid időre visszatenni a fagyasztóba, hogy könnyebben tudjuk majd reszelni.