Desszertek

Túrós bukta

Készítette

 

Hozzávalók

 

a tésztához:

50 dkg
liszt
10 dkg
Mizo teavaj
6 dkg
kristálycukor
2 db
tojássárgája
3,5 dkg
élesztő
1 csomag
vaníliás cukor (10 g)
1 csipet
2-3 dl
Mizo tej (2,8%-os)
reszelt
citromhéj

a töltelékhez:

45 dkg
Mizo túró
1 db
tojás
1 csomag
vaníliás cukor (10 g)
2-3 evőkanál
kristálycukor
2 evőkanál
búzadara
reszelt
citromhéj
ízlés szerint
mazsola

a kenéshez:

1 db
tojás

Elkészítés

 

Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalóval együtt, a tej fokozatos adagolásával lágy tésztává dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kb. 1/2 órát kelesztjük, majd téglalap alakúra nyújtjuk, és 12 egyforma négyzetet vágunk belőle.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, a négyzetek közepére halmozzuk, és feltekerve bukta alakúra formázzuk. Kb. 15 percet ismét kelni hagyjuk, majd a tetejüket lekenjük a felvert tojással. 160-170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.