Főételek

Töltött cukkini

Készítette
Lepsényi Krisztina
Budapest 

Hozzávalók

4 személyre 

1 nagyobb
cukkini
1 pohár
Mizo natúr joghurt (150 g)
10 dkg
Mizo trappista sajt (6 hetes érlelésű) vagy Mizo laktózmentes sajt reszelve
10 dkg
szárított paradicsom
ízlés szerint
olívaolaj
ízlés szerint
(házi) füstölt sonka
1 csipet
őrölt bors
1
tojás (elhagyható)

Elkészítés

 

A cukkinit félbevágjuk, a belsejét kiszedjük, kevés borssal, illetve tetszés szerinti fűszerekkel ízesítjük. (A házi sonka kellőképp sós, így külön sózni nem szükséges.) Belerétegezzük a paradicsomot, a sonkát, a sajtot, és ráöntjük a joghurtot. Alufóliából „csónakot” készítünk a cukkininak, olívaolajjal meglocsoljuk, és beletesszük a töltött zöldséget. 160-180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. A sütési idő letelte előtt néhány perccel kevés sajtot reszelhetünk még a tetejére, de akár egy tojást is ráüthetünk, és azzal együtt készre sütjük.