Desszertek

Tejfölös birsalmaszósz

Készítette
Pere Gabriella
Budapest 

Hozzávalók

 

70 dkg
birsalma
1 kis pohár
Mizo laktózmentes tejföl (20%-os)
ízlés szerint
Mizo laktózmentes tej
5 dkg
liszt
ízlés szerint
cukor
1 csipet
1 teáskanál
Mizo laktózmentes teavaj
1
tojássárgája

Elkészítés

 

A birsalmát megmossuk, meghámozzuk, a húsát apró kockára vágjuk. Lábosba tesszük, majd annyi cukros, enyhén sózott vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és puhára főzzük.
A tojássárgáját a szoba-hőmérsékletű vajjal és a tejföllel elvegyítjük, majd a liszttel csomómentesre keverjük. Kevés víz hozzáadásával folyékony állagúra dolgozzuk, és állandó kavarás mellett a birsalmás lébe forgatjuk. Annyi tejet vegyítünk hozzá, hogy mártás sűrűségű szószt kapjunk.

Tipp: önmagában, könnyű desszertként is megállja a helyét, de sültek mellé is kiváló.