Leves

Szederkrémleves

Készítette
Veres Ildikó
Szeged 

Hozzávalók

4 személyre 

40 dkg
szeder
5 dl
Mizo tej (2,8%-os) + a habgaluska kifőzéséhez
4
tojássárgája
3
tojásfehérje
1 csipet
őrölt fahéj
1 csipet
őrölt szegfűszeg
ízlés szerint
cukor
1 evőkanál
vaníliakivonat
1/2
citrom reszelt héja

Elkészítés

 

A szedret megmossuk, turmixoljuk, majd átpasszírozzuk, hogy az apró magok ne kerüljenek a levesbe. Visszaöntjük a turmixgépbe, hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejet, ízlés szerint cukrozzuk és fűszerezzük. Ismét turmixolunk rajta egyet. Ha túl sűrű lenne, kevés tejjel hígíthatjuk.
Levesbetétnek a tojásfehérjéből, kevés cukorból habgaluskát készítünk, és vaníliás tejben kifőzzük.
Tálaláskor a galuskát a leves tetejére szedjük, majd finoman megszórjuk fahéjjal és reszelt citromhéjjal.