Desszertek

Sütés nélküli citromtorta

Készítette

 

Hozzávalók

20 cm átmérőjű tortához 

12 dkg
Mizo laktózmentes vaj
25 dkg
darált háztartási keksz
2 db
citrom leve és reszelt héja
15 dkg
porcukor
2,5 dl
habtejszín
40 dkg
Mizo laktózmentes túró
20 g
zselatinfix
ízlés szerint
olvasztott csokoládé
ízlés szerint
idénygyümölcs
ízlés szerint
lime

Elkészítés

 

Az alaphoz a darált kekszet az olvasztott vajjal összekeverjük, majd egyenletesen a tortaformába nyomkodjuk, és hűtőbe tesszük.
A túrót a porcukor felével és a reszelt citromhéjjal összeforgatjuk. A citromok levét a zselatinnal kis lábasban addig melegítjük, amíg a zselatin fel nem olvad. (Vigyázzunk, hogy ne forraljuk fel.)
A tejszínt a maradék cukorral kemény habbá verjük. Folytonos keverés mellett hozzácsorgatjuk a citromos zselatint, és az egészet óvatosan a túrókrémhez forgatjuk. Eloszlatjuk a kekszes alapon, majd 2 órát hűtőben dermesztjük. Olvasztott csokoládéval, idénygyümölcsökkel vagy lime-cikkekkel díszítve tálaljuk.