Leves

Sült fokhagymás, karfiolos, sárgarépás krémleves

Készítette

 

Hozzávalók

Hozzávalók 1,5 l-hez, 6 személyre 

1 fej
fokhagyma
1 közepes (kb. 50dkg)
karfiol
2 db
sárgarépa
1 db
vöröshagyma
2 dl
Mizo laktózmentes főzőtejszín
1 teáskanál
őrölt pirospaprika
1 teáskanál
őrölt római kömény
1 evőkanál
friss kakukkfű
ízlés szerint
olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint
frissen őrölt bors

Elkészítés

 

A karfiolt rózsáira, a fokhagymát héjastól gerezdekre szedjük, a sárgarépát cikkekre vágjuk. A zöldségeket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megszórjuk sóval, borssal, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, majd alaposan összeforgatjuk. 200 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső fokozaton kb. 30 perc alatt megsütjük. 
A megpucolt vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon megsütjük. Hozzáadjuk a fűszereket, és felöntjük 1 l vízzel, végül beletesszük a sült zöldségeket is, és ízlés szerint sózzuk. Forrástól számítva, kis lángon 10 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejszínt, újra összemelegítjük a levest, de már nem forraljuk. Melegen tálaljuk.