Főételek

Sonkás-sajtos rakott tészta

Készítette
Farkas Nikolett
Szeged 

Hozzávalók

2 személyre, 15 × 30 cm-es tepsihez 

25 dkg
penne tészta
20 dkg
sonka
1,5 dl
Mizo tej (2,8%-os)
1 csapott evőkanál
liszt
1 csipet
1 csipet
őrölt bors
1 csipet
oregánó
1 csipet
bazsalikom
1 kisebb
vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
1 evőkanál
olaj
15-20 dkg
Mizo trappista sajt reszelve
Mizo teavaj vagy olaj
a tepsi kikenéséhez

Elkészítés

 

Kevés olajon megpirítjuk a megtisztított, apróra kockázott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a sonkát meg a fokhagymát, és további 5-10 percig dinszteljük. Ráöntjük a tej felét, a másik felét a liszttel elkeverjük, és ezt is belevegyítjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, oregánóval és bazsalikommal fűszerezzük, majd az egészet mártás sűrűségűre főzzük.
A tésztát enyhén sós vízben 15 perc alatt készre főzzük, és a sonkás alaphoz forgatjuk. Vajjal vagy olajjal kikent tepsibe öntjük, a tetejét megszórjuk a sajttal. 180 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.