Sós sütemények

Sajtroló

Készítette
Pipicz Szilvi
Szeged 

Hozzávalók

4 személyre 

1 csomag
leveles tészta
5 dl
Mizo tej (2,8%-os)
3
tojás
2-3 evőkanál
liszt
10 dkg
Mizo tejszínes tömlős sajt
30 dkg
Mizo trappista sajt reszelve
1 csipet
1 csipet
őrölt bors

Elkészítés

 

A leveles tésztát 3-4 mm vastagra nyújtjuk, 2 cm széles csíkokra vágjuk, majd sajtrolóformákra tekerjük, és a tetejüket megkenjük felvert tojással. 180-200 fokon mindet készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.
Egy lábosban 2 tojást elvegyítünk a liszttel és a tejjel. Állandó keverés mellett sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a sajtokat, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A krémet a kihűlt sajtrolókba töltjük, a végüket reszelt sajtba mártjuk, és tálaljuk.