Desszertek

Rákóczi-túrós

Készítette
Kovácsné Terhes Gabriella
Szeged 

Hozzávalók

37 x 27 cm-es tepsihez 

a tésztához

30 dkg
liszt
20 dkg
margarin
10 dkg
porcukor
1 csomag
sütőpor
1
tojássárgája
1
citrom reszelt héja

a töltelékhez

50 dkg
Mizo túró
15 dkg
Mizo tejföl (20%-os)
2-3 evőkanál
búzadara
1
tojás
5 dkg
cukor
1 csomag
vaníliás cukor
1
citrom reszelt héja
1 üveg
sárgabaracklekvár

a tetejére

5
tojásfehérje
30 dkg
cukor

Elkészítés

 

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Villával megszurkáljuk, és vékonyan megkenjük sárgabaracklekvárral. A töltelék hozzávalóit is összekeverjük, a tésztára simítjuk, és az egészet 180 fokon 20-30 percig sütjük.
Közben a tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk. A tésztát tepsistől kiemeljük a sütőből, ráhalmozzuk habot, majd 10-20 percig tovább sütjük, amíg a tojáshab egy kis kérget nem kap.
 
Tipp: a fehérjehabot habzsákba szedve rácsot is készíthetünk a sütemény tetejére, a közökbe pedig lekvárt tölthetünk.