Desszertek

Raffaello szelet

Készítette
Pere Gabriella
 

Hozzávalók

25 × 35 cm-es tepsihez 

a tésztához:

6 db
tojásfehérje
25 dkg
porcukor
10 dkg
liszt
15 dkg
kókuszreszelék

a krémhez:

6 db
tojássárgája

a krémhez:

6 db
tojássárgája
8 dl
Mizo tej (2,8%-os)
20 dkg
cukor
2 csomag
főzős, vaníliaízű pudingpor (2 × 44 g)
25 dkg
Mizo teavaj

a tetejére:

5 dkg
kókuszreszelék

Elkészítés

 

A tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a kókuszreszelékkel összevegyítjük, és óvatos mozdulatokkal a habba forgatjuk. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 160-170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük (tűpróba!), majd kihűtjük.
A krémhez a tojások sárgáját a pudingporral, 1 dl tejjel és a fele cukorral simára dolgozzuk, majd a többi tejhez öntjük, és kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat a maradék cukorral habosra verjük, majd a pudingba vegyítjük.
A krémet a tésztára kenjük, a tetejét meghintjük a kókuszreszelékkel. Hűtőben dermesztjük, majd kisebb kockákra vágva kínáljuk.