Desszertek

Meggyes sütemény sütés nélkül

Készítette
Bánfi Andrea
 

Hozzávalók

 

20 × 25 cm-es jénaihoz vagy tepsihez

2 csomag (kb. 25 dkg)
vajas keksz

a krémhez

2 csomag (2 × 44 g)
vaníliaízű pudingpor
5 dkg
Mizo teavaj
15 dkg
cukor
6 dl
Mizo tej

a meggyes réteghez

50 dkg
mirelit magozott meggy
2 × 1 dl
víz
3-5 evőkanál
cukor
1 púpozott evőkanál
főzős, vaníliaízű pudingpor

Elkészítés

 

A keksz felével kirakjuk a tepsi vagy jénai alját.
A krémhez a vaníliás pudingport a cukorral és 1 dl tejjel csomómentesre dolgozzuk. 5 dl tejet felforralunk, majd állandó keverés mellett beleöntjük a pudingos elegyet, és sűrűre főzzük. Még melegen hozzáadjuk a felkockázott vajat, és addig kevergetjük, amíg a vaj el nem olvad benne. A krémet óvatosan a kekszrétegre öntjük vagy kanalazzuk. (Ügyeljünk rá, hogy a kekszek ne mozduljanak el.)
A meggyes réteghez a gyümölcsöt félig jeges állapotban aprítógépben kissé pépesítjük, majd lábasba öntve 1 dl vízzel együtt felmelegítjük. Belevegyítjük a cukrot, és ha felforrt, az 1 dl vízzel csomómentesre kevert vaníliás pudingport a szószba forgatjuk, és összefőzzük. Óvatosan a vaníliás rétegre kanalazzuk, elegyengetjük.
A keksz másik felével kirakjuk a sütemény tetejét. Hagyjuk, hogy a sütemény szoba-hőmérsékletűre hűljön, majd néhány órát hűtőben dermesztjük. Szeletekre vágva kínáljuk.