Előételek

Mazsolás csirkemájpástétom

Készítette
Pere Gabriella
Budapest 

Hozzávalók

4 személyre 

2 evőkanál
nagy szemű mazsola
3 evőkanál
konyak
13 dkg
szoba-hőmérsékletű Mizo vaj
30-40 dkg
csirkemáj
1 dl
Mizo főzőtejszín (20%-os)
1 csipet

a tálaláshoz

1
pirítós

Elkészítés

 

Kis lábosba tesszük a megmosott, lecsöpögtetett mazsolát, rákanalazzuk a konyakot, és felöntjük annyi vízzel, hogy a folyadék teljesen ellepje az aszalt gyümölcsöt. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és kihűtjük.

Serpenyőben 5 dkg vajat olvasztunk, és kevergetve megpirítjuk rajta a májat. Hagyjuk hűlni, majd még langyosan az egészet a turmixgépbe kanalazzuk, hozzáadunk 8 dkg vajat, sózzuk, borsozzuk, beleöntjük a konyakos mazsolát, majd a tejszínt is. A géppel krémesre kevertetjük. A pástétomot 1 éjszakára hűtőbe tesszük, másnap pirítóssal tálaljuk.