Desszertek

Málnás mascarponetekercs

Készítette
Medovarszky Ivett
Szeged 

Hozzávalók

4 személyre 

a piskótához

6
tojás
12 dkg
cukor
8 dkg
liszt
4 dkg
holland kakaópor
1 csomag
sütőpor

a töltelékhez

25 dkg
Mizo mascarpone
7 dkg
porcukor
2,5 dl
habtejszín
10 dkg
málna
3 evőkanál
málnalekvár

a díszítéshez

néhány szem
málna

Elkészítés

 

A piskótához a tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, a tojásfehérjéből kemény habot verünk. A lisztet és a sütőport elvegyítjük, a cukros tojáshoz adjuk, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjehabot is. A masszát nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Még melegen konyharuhával együtt feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez a mascarponét a porcukorral kikeverjük, és beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt.

A piskótát kitekerjük, a krém felét rákenjük, majd kb. 3 cm-enként málnalekvárral csíkokat húzunk rá, és rászórjuk a málnát. A tésztát ismét feltekerjük, és bevonjuk a krém másik felével.

Díszítésként a krémet recés habkártyával vagy villával megmintázzuk, majd málnaszemeket nyomunk a tetejébe.