Desszertek

Lisztmentes, csupa csoki sütemény

Készítette
Fritz Márta
Szeged 

Hozzávalók

 

35 dkg
étcsokoládé
15 dkg
Mizo teavaj
2 evőkanál
Mizo főzőtejszín (20%-os)
5
tojás
20 dkg
cukor
10 dkg
mandulaforgács
1 csomag
vaníliás cukor
1 csipet
2 evőkanál
Mizo tej (2,8%-os)
cukrozatlan kakaópor
a forma kikenéséhez:
ízlés szerint
Mizo teavaj

Elkészítés

 

Az étcsokoládét a vajjal és a tejszínnel gőz fölött megolvasztjuk. A tojásokat a kétféle cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a csokoládés masszát, a mandulát és a többi összetevőt. A kivajazott, kakaóporral megszórt formába öntjük, és kb. 45 perc alatt megsütjük. Kihűtjük, majd szeletelve tálaljuk.