Előételek

Körözöttel töltött paprika

Készítette
Pere Gabriella
Budapest 

Hozzávalók

 

25 dkg
Mizo félzsíros túró
2-3 evőkanál
Mizo tejföl (20%-os)
5 dkg
Mizo teavaj
1
lila hagyma
4-5
közepes kápia paprika
ízlés szerint
ízlés szerint
frissen őrölt bors
1
púpozott teáskanál őrölt pirospaprika
ízlés szerint
őrölt kemény
ízlés szerint
szemes kömény

a tálaláshoz:

ízlés szerint
apróra vágott csili
ízlés szerint
pirítós

Elkészítés

 

A túrót, a tejfölt, a szoba-hőmérsékletű vajat krémesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk, köménnyel, pirospaprikával ízesítjük, és belevegyítjük az apró kockára vágott lila hagymát. A tölteléket a kicsumázott paprikákba töltjük. 1 éjszakára hűtőbe tesszük, tálalás előtt felkarikázzuk. Csilivel megszórjuk, és pirítóst kínálunk hozzá.