Főételek

Kacsaúsztató

Készítette
Szabó Gézáné Zsuzsi
Csorna 

Hozzávalók

4 személyre 

1 kg
fagyasztott zöldségkeverék
45 dkg
Mizo tejföl (20%-os)
1/2 tubus
majonéz
1/2 evőkanál
cukor
kevés
citromlé
5
főtt tojás
1
főtt burgonya
ízlés szerint
sárgarépa
ízlés szerint
őrölt fekete bors
ízlés szerint
szemes fekete bors
ízlés szerint
ízlés szerint
petrezselyemzöld levele

Elkészítés

 

A zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, és hagyjuk kihűlni.
Közben a tejfölt elkeverjük a majonézzel, a cukorral, a citromlével, majd sóval, borssal ízesítjük. Ebbe forgatjuk a kihűlt zöldségeket, és egy nagyobb műanyag vagy jénai tálba halmozzuk.
A főtt tojásokat kettészeljük, ez lesz a kacsák teste. A fejekhez a főtt krumplit meghámozzuk, villával összetörjük, és 10 kis golyót formázunk belőle. Egész borsból és sárgarépából elkészítjük a kacsák szemét és csőrét, petrezselyemlevélkékből pedig a szárnyukat, majd mindet a salátára ültetjük.