Desszertek

Joghurt-túró torta

Készítette
Pipicz Szilvi
Szeged 

Hozzávalók

22-24 cm-es kapcsos, kerek tortaformához 

3
tojás
3 evőkanál
víz
6 evőkanál
cukor
5 evőkanál
liszt
1 evőkanál
kakaó
1/2 csomag
sütőpor

a töltelékhez:

1 doboz
konzervőszibarack (felezett
1 pohár
Mizo natúr joghurt (330 g)
1,25 dkg
Mizo túró
3 dl
habtejszín
1 csomag
vaníliás cukor
10-15 dkg
cukor
1 csomag
Horváth Rozi zselatin

a díszítéshez:

2 dl
habtejszín

a piskóta tetejére:

ízlés szerint
baracklekvár

a forma kenéséhez:

ízlés szerint
Mizo teavaj
ízlés szerint
liszt

Elkészítés

 

A piskótához a tojást a cukorral és a vízzel felverjük. Óvatosan hozzáforgatjuk a kakaóval és a sütőporral elvegyített lisztet. A kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük, és 15-20 percig közepes, majd kb. 20 percig kis lángon készre sütjük. (Tűpróba!) Kihűtjük, és a tetejét megkenjük baracklekvárral.
Az őszibarackot felszeleteljük, a levét felfogjuk. A joghurtot a cukorral, a túróval és a vaníliás cukorral összekeverjük. Az őszibarack levét a zselatinnal felforraljuk, ha langyosra hűlt, a töltelékhez forgatjuk. A 3 dl tejszínt kemény habbá verjük, és ezt is a krémhez vegyítjük. Kevés tölteléket a lekváros piskótára kanalazunk, körben elrendezzük rajta a felszeletelt barackot, majd ráöntjük a többi krémet. Hűtőbe helyezzük megdermedni. Tálalás előtt a 2 dl tejszínből vert habbal díszítjük.