Desszertek

Hófehérke sütemény

Készítette

 

Hozzávalók

 

a tésztához:

50 dkg
liszt
1 db
tojás
10 dkg
Mizo laktózmentes vaj (szoba-hőmérsékletű)
8 dkg
porcukor
1 dl
Mizo laktózmentes tej
1/2 csomag
sütőpor (6 g)
1 kezeletlen héjú
citrom reszelt héja

a krémhez:

5 dl
Mizo laktózmentes tej
8 dkg
liszt
30 dkg
Mizo laktózmentes vaj (szoba-hőmérsékletű)
22 dkg
porcukor
1 evőkanál
vaníliaaroma

a tetejére:

ízlés szerint
porcukor

Elkészítés

 

A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk, amit 4 egyforma részre osztunk, és 2 ív sütőpapír között késpenge vastag-ságú, egyforma nagyságú lapokká nyújtunk. 180 fokos sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben minden lapot 6 percig sütünk. Figyeljünk rá, hogy ne piruljon meg a tészta. Teljesen kihűtjük.
A krémhez a tejhez adjuk a lisztet, sűrű krémmé főzzük, majd langyosra hűtjük. A vajat a porcukorral és a vaníliával habos-ra verjük, apránként hozzáadjuk a tejes krémet, jól kikeverjük. 3 felé vesszük, és betöltjük vele a lapokat. 1 éjszakára hűtő-be tesszük, hogy a tészta megpuhuljon, majd porcukorral megszórva, tetszőleges formára szeletelve tálaljuk.