Desszertek

Gluténmentes túródesszerttorta

Készítette
Dajka-Liptai Karola
Budapest 

Hozzávalók

20 cm-es tortaformához 

a piskótához

4
tojás
10 dkg
cukor
4 dkg
rizsliszt
3 dkg
étkezési keményítő
2 dkg
cukrozatlan kakaópor

a krémhez

50 dkg
Mizo félzsíros túró
1,5 dl
Mizo natúr joghurt
10 dkg
porcukor
1 csomag
zselatinfix
1/2
vaníliarúd
1
kezeletlen citrom

a díszítéshez

5 dkg
étcsokoládé
2 dkg
Mizo teavaj
8 db
Mizo túródesszert

Elkészítés

 

A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját villával elhabarjuk, spatulával  a  tojáshabhoz  keverjük.  Beleszitáljuk  a  rizsliszt,  a  keményítő  és  a  kakaópor  elegyét,  majd  nagy mozdulatokkal  a  habba forgatjuk.  A masszát  az alján  sütőpapírkoronggal  bélelt  tortaformába  szedjük,  és 170  fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. A túrót, a joghurtot, a porcukrot, a vanília kikapart magjait és a finomra reszelt citromhéjat kikeverjük a zselatinnal a csomagoláson lévő utasítás szerint, majd felhasználásig hűtőben tároljuk.

A  kihűlt  piskótát  körbevágjuk,  óvatosan  leválasztjuk  a  tortakarikát.  A  tésztáról  lehúzzuk  a  sütőpapírt,  és  a  piskótát recés késsel 3 lapba vágjuk. A krémet 3 részre osztjuk. A tortakarikát megtisztítjuk, tortakartonra vagy tányérra tesszük. Az aljába helyezünk 1 piskótalapot, és megkenjük 1 rész krémmel. Rárakunk 1 újabb lapot, ezt is megkenjük 1 adag krémmel, majd a tortát az utolsó lappal lezárjuk. Ügyeljünk arra, hogy ez teljesen sima legyen, így a torta teteje is egyenletes lesz. A maradék krémet a tetejére simítjuk. A betöltött piskótát 2-3 órára hűtőbe tesszük.

A  felaprított  étcsokoládét  összeolvasztjuk  a  vajjal,  és  simára  keverjük.  A  tortáról  ismét  leválasztjuk  a  formát, és a tetejére öntjük a csokoládékrémet úgy, hogy hagyjuk az oldalán kicsit lefolyni. Amikor a bevonó kezd megszilárdulni, elhelyezzük rajta a túródesszerteket