Főételek

Cukkinispagetti

Készítette
Müllerné Bea
Szeged 

Hozzávalók

 

2
nagyobb cukkini
50-60 dkg
csirkemellfilé csíkokra vágva
20 dkg
olajban eltett, szárított paradicsom
4 gerezd
zúzott fokhagyma
3 dl
Mizo főzőtejszín
10 dkg
reszelt parmezán (vagy Mizo Bácskai gyúrt sajt)
1 evőkanál
Mizo vaj
ízlés szerint
friss bazsalikom
ízlés szerint
csilipehely
ízlés szerint
ízlés szerint
őrölt bors

Elkészítés

 

A cukkinit megmossuk, lecsepegtetjük, majd spirálozógépppel csíkokra szeljük. (Ennek híján nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.) 
A húst besózzuk. A vajat serpenyőben felolvasztjuk, és a csirkemellszeletek mindkét oldalát pirosra sütjük benne. Hozzáadjuk az aszalt paradicsomot és kb. 1 evőkanálnyit az olajából, majd beletesszük a fokhagymát is, és néhány percig együtt pirítjuk. (Aszalt paradicsom híján 3-4 koktélparadicsomot is használhatunk.) Az alapot felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a sajtot, és összeforraljuk. Sóval, bazsalikommal és kevés csilipehellyel ízesítjük. 
Ha a hús már megpuhult, és a mártás ízei összeértek, beleforgatjuk a cukkinit. Megvárjuk, amíg az alap újra felforr, ekkor átkeverjük, 2 percig rotyogtatjuk, majd lehúzzuk a tűzről. Tányérokba szedjük, és tálaljuk.
 
Tipp: az étel laktózmentesen is elkészíthető.