Saláták

Csirkés cézársaláta könnyű, joghurtos öntettel

Készítette
Pere Gabriella
Budapest 

Hozzávalók

4 személyre 

a salátához:

1/2
jégsaláta
1 csomag
salátakeverék
1
kígyóuborka
1 kis doboz
koktélparadicsom
1 csomag
újhagyma
1
nagyobb csirkemell
2 szelet
barna kenyér
1 evőkanál
olívaolaj

az öntethez:

1 doboz
Mizo natúr joghurt (330 g)
2
nagyobb gerezd fokhagyma
1
tojássárgája
1 kávéskanál
mustár
1 evőkanál
citromlé
5 dkg
reszelt trappista sajt
ízlés szerint
ízlés szerint
frissen őrölt bors

a tálaláshoz:

ízlés szerint
parmezánforgács

Elkészítés

 

A salátához a zöldségeket megmossuk, lecsepegtetjük. A jégsalátát felcsíkozzuk, az uborkát meghámozzuk, félbevágjuk, felszeleteljük. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, az újhagymát 1 cm vastag karikákra szeljük. Nagyobb tálban mindet összekeverjük, és belevegyítjük a salátakeveréket is.
A csirkemellet megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk, sózzuk, majd a serpenyőben felhevített olajon mindkét oldalát pirosra sütjük. Kihűtjük, és vékony csíkokra szeljük.
A kenyérszeleteket megpirítjuk, majd 1 × 1 cm-es kockára vágjuk, és a zöldségekhez forgatjuk.
Az öntet hozzávalóit aprítógéppel krémesre kevertetjük, vagy botmixerrel pürésítjük. Ezután a salátaalapra öntjük, összeforgatjuk vele, a tetejére parmezánforgácsot szórunk, és tálaljuk.