Főételek

Bazsalikomos pesztóban pácolt, sonkás-paradicsomos-sajtos szűzérme

Készítette
Bánhidi Eszter
Szeged 

Hozzávalók

 

40-50 dkg
szűzpecsenye
10dkg
érlelt sonka vékony szeletekre vágva
2 darab
paradicsom
2 evőkanál
Mizo teavaj
25 dkg
natúr Mizo Zorba krémfehérsajt
ízlés szerint
morzsolt oregánó

a pesztóhoz:

1 gerezd
fokhagyma
1 csipet
1 csokor
friss bazsalikom
3 dkg
sós, pörkölt kesudió
3 dkg
reszelt parmezán
3 evőkanál
olívaolaj

a tálaláshoz:

ízlés szerint
kifőtt penne tészta
ízlés szerint
friss bazsalikom

Elkészítés

 

A pesztóhoz az olívaolaj kivételével minden hozzávalót mozsárban összetörünk; ha már homogén állagú, belekeverjük az olajat is.
A húst kb. 2 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és szeletenként 2-2 teáskanálnyi bazsalikomos pesztóban 1/2 óráig pácoljuk.
Forróra hevített serpenyőbe tesszük a vajat, és nagy lángon 3-3 percig sütjük benne a szűzérmeszeletek mindkét oldalát, hogy egy kis kérget kapjanak. A paradicsomot megmossuk, felkarikázzuk. Mindegyik hússzeletre 1-1 karikát fektetünk, és áttekerjük a sonkával. A tetejére a krémfehérsajt kerül, majd az egészet megszórjuk oregánóval. (Külön sózni nem szükséges, mert a sajt és a sonka elég sós.) A szeleteket tepsire sorakoztatjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben, grill fokozaton 15 percig sütjük, amíg a sajt teteje kissé megpirul. Köretként pesztós főtt pennét kínálunk hozzá, a húst bazsalikomlevelekkel díszítjük.