Leves

A család kedvenc gyümölcslevese

Készítette
Szemenyei Krisztina Judit
Szeged 

Hozzávalók

 

1 üveg
magozott meggybefőtt
1
barackbefőttkonzerv
4
alma
1 darab
citrom
3 evőkanál
kristálycukor
1/2 liter
víz

a habaráshoz: a redukcióhoz:

1
fahéjrúd
8
szegfűszeg
2 dl
víz
1/2
citrom levágott héja
4-5
almahéj (a meghámozott alma héjából)
2 csomag
vaníliás cukor

Elkészítés

 

Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, egyforma darabokra vágjuk. A citrom levével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. (A citrom felének a héját levágjuk úgy, hogy a fehér rész ne kerüljön rá, ezt tesszük a redukcióba.) Nagyobb lábasba öntjük a meggybefőtt levét és a vizet, majd belerakjuk a feldarabolt almát, és forralni kezdjük.
Közben elkészítjük a redukciót. Kisebb lábasba tesszük a hozzávalókat, és az egészet a felére beforraljuk.
Ha az alma már félig megpuhult, hozzáadjuk a feldarabolt barackot és a meggyet. Szűrőt használva belevegyítjük a redukciót, hogy felfogjuk a fűszereket.
A habaráshoz a tejet és a lisztet simára keverjük, majd hőkiegyenlítéses módszerrel a forrásban lévő leveshez adjuk. 2-3 percig forraljuk. Ízlés szerint cukorral még édesíthetjük.
Tipp: ha minél hamarabb tálalnánk az ételt, hideg vizet engedünk a mosogatóba, majd belehelyezzük a lábast. Többszöri vízcsere után máris fogyasztható a fogás.